Saarioinen lyhyesti

Saarioinen on kotimainen perheyritys ja yksi Suomen johtavista ruokataloista. Saarioinen toimii hyvän arjen puolesta tarjoamalla maistuvaa valmisruokaa, lihaa, lihavalmisteita ja säilyviä tuotteita päivän eri ruokailuhetkiin. Saarioinen on markkinajohtaja useilla toimialueillaan.

Saarioisten liikevaihto vuonna 2012 oli 334,2 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli keskimäärin 1 970 henkilöä. Saarioisilla on tehtaita Kangasalla, Valkeakoskella, Huittisissa ja Jyväskylässä sekä pääosin Baltian markkinoille tuotteita tekevä valmisruokatehdas Virossa.


Vuosi 2012

Saarioisille ISO 2200 -sertifikaatti

Saarioisten toiminta sertifioitiin ISO 22000 -elintarviketurvallisuusstandardin mukaan. Sertifiointi kattaa kaikki Saarioisten elintarviketuotannon toiminnot Suomessa ja Virossa. Arvioijat antoivat myönteistä palautetta hyvästä tuoteturvallisuusosaamisesta ja henkilöstölle annetusta laajasta tuoteturvallisuuskoulutuksesta. Sertifiointi antaa jatkossakin hyvät työkalut toiminnan kehittämiseen ja on todiste ennakoivasta suhtautumisesta elintarviketurvallisuuteen.

Saarioisten senioriohjelma esillä Northern Future Forumissa

Sahalahden tehtaanjohtaja Ritva Tuohimaa kutsuttiin kertomaan Saarioisten senioriohjelmasta Northern Future Forum -tapahtumaan. Tukholmassa 8.–9.2.2012 järjestetyn tapahtuman aiheina oli ikääntyvien työntekijöiden työssä jatkaminen ja naisten aseman vahvistaminen yritysjohdossa sekä yrittäjinä.

Innolan avajaisia vietettiin toukokuussa

Saarioisten Sahalahden tehtaalle rakennettu uusi tuotekehitystila valmistui viime keväänä ja sai nimekseen Innola. Rakennustyöt käynnistyivät syyskuussa 2011, ja uuden tilan avajaisia vietettiin toukokuun 2012 alussa. Maksalaatikkorasian muodosta innoituksensa saaneen rakennuksen kerrosala on 1 910 neliömetriä. Hankkeen kokonaiskustannukset olivat yli kolme miljoonaa euroa.

Työympäristötyön erityisansiomitali Eija Selanderille

Sahalahden tehtaan työsuojeluvaltuutettu Eija Selanderin pitkä työsarka työolojen ja turvallisuuden parantamiseksi huipentui syksyllä 2012. Jo 22 vuotta erilaisissa luottamustehtävissä toiminut Selander palkittiin sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon myöntämällä työympäristötyön erityisansiomitalilla.

Yt-neuvottelujen henkilöstövähennystarve pieneni arvioidusta

Syksyllä yhtiössä käytiin yhteistoimintaneuvottelut kannattamattomien tuotteiden karsimiseksi ja kustannussäästöjen toteuttamiseksi. Neuvottelujen lopputuloksena irtisanottiin 127 työntekijää ja 37 toimihenkilöä eli yhteensä 164 henkilöä. Samalla uudistettiin organisaatiorakennetta, minkä avulla tähdätään tehokkaampaan ja joustavampaan toimintaan.

Kuva1


Toimimme hyvän arjen puolesta.


Käy lukemassa Saarioinen Oy:n tiedotteet täältä.